dinsdag 31 juli 2012

Vakantie in de UK en de Westfield ging mee!

Alles was voorbereid, de tassen waren gepakt, de aanhanger met Westfield stond gereed. Op weg naar Duinkerken en van daaruit met de boot naar Dover.

Tijdens onze rit op weg naar Zuid-West Engeland (Devon-Cornwal) waren we onder de indruk van de omgeving, een prachtig heuvelachtig landschap met smalle weggetjes afgezet met metershoge hagen. Het leek wel of de tijd had stilgestaan!

De weggetjes waren zo smal dat er vaak maar 10 cm over was tussen beide zijden van de aanhanger en de hagen. Als er tegenliggers zouden komen zaten we vast want achteruit rijden met deze aanhanger op deze weggetjes was onmogelijk. Gelukkig zijn de Engelsen enorm beleefd, ze wachten rustig en indien nodig rijden ze 500 meter achteruit! Geweldig!

Toen we bij de cottage aankwamen hebben we de Westfield gestart en zijn we rustig weggereden. Bij terugkomst vertelde de eigenaar dat hij de Westfield zo stil vond. Wat hadden we met de auto gedaan want zo'n auto moet iets meer geluid maken vond hij. Nou dat was zo opgelost, de 2e keer zijn we gewoon vol gas weggereden en teruggekomen, dat was beter vond hij. In Nederland had waarschijnlijk elke inwoner van zo'n dorp de politie gebeld voor geluidsoverlast!

Helaas ik het bij 2 korte ritjes gebleven want Engeland is prachtig maar het weer moet wel meewerken! We hebben bijna 2 weken regen gehad dus bijna niet gereden. Maar de ritjes over de smalle weggetjes en langs de grillige kustlijn waren prachtig.

Komende winter toch maar een dakje laten maken!
1 opmerking: