zaterdag 31 maart 2012

Kapotte hoes aandrijfas.

Na de eerste proefritten (ruim 200 km) heb ik de auto even snel gecontroleerd op mogelijke onvolkomenheden, het is een zelfbouwauto dus er is altijd wel twijfel. Alle bouten en moeren zaten allemaal nog vast dus dat viel allemaal wel mee. De kilometerteller loopt niet geheel "schokvrij" maar dat kan mooi in de wintermaanden aangepast worden, dat heeft geen haast! Komende winter ga ik een nieuwe sensor plaatsen op de aandrijfas in de tunnel i.p.v. de rechter aandrijfas waar de sensor nu zit.
oude hoes en losse vuilkap
Tijdens de controle van de sensor bespeurde ik wat vet bij de rechter achteras maar omdat ik geen tijd had heb ik de auto gestald. Na een paar dagen alles nogmaals gecontroleerd en wat bleek, een klein sneetje in de hoes van de aandrijfas aan de diff zijde. Ik wilde graag het weekend gaan rijden dus heb ik het even snel schoon gemaakt en verlijmd.In het weekend heb ik nog op internet gezocht naar een vervangende hoes maar kon er geen vinden met dezelfde afmetingen dus heb ik er toen een bij Westfield UK besteld en een dag later was die binnen. Soms wordt er wel eens geklaagd over Westfield op de diverse forums maar ik ben super positief over de service en de snelheid van Westfield UK, de service uit de UK is sneller en beter dan de service destijds bij Westfield NL! 
nieuwe hoes met vuilkap

Het demonteren van de rechter aandrijfas stelt niet veel voor, maar het verwijderen van de oude hoes en het vet is een enorme kliederboel, wat zit daar een boel vet in. De as even uit de koppeling (homokineet) halen en de nieuwe hoes er op schuiven en de as er weer inschuiven en blokkeren met een clip! Wat opviel is dat de nieuwe ashoes vastzit aan het vuilkap (zie foto), de oude zat op de vuilkap met een klem!
De nieuwe hoes gemonteerd, voorzien van nieuw vet en alles weer gemonteerd. Snel eenvoudig karweitje, maar het reinigen van het gereedschap en de werkplek neemt minimaal zoveel tijd in beslag. Wat een plakboel. Na de volgende proefrit nogmaals controleren, maar ik neem aan dat het probleempje nu verholpen is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten