zaterdag 10 maart 2012

Thermostaat en fanswitch aanpassingen.

Van Rob had ik gehoord dat de combinatie van thermostaat, radiateur en fan switch niet optimaal was. De fan slaat snel aan en blijft lang en vaak draaien. Omdat ik snel overtuigd ben als advies komt van een ervaringsdeskundige, heb ik Rob alle details gevraagd en heb dit vandaag even vervangen. Op zich een klein werkje maar je kunt niet voorkomen dat je knoeit met koelvloeistof bij het aftappen en verwijderen van de diverse slangen.

De originele thermostaat kent een waarde van 92 graden, de aangepaste versie (Gates th14178G1)  78 graden. De originele fan switch kent een waarde van 86/76 graden, de aangepaste versie (facet 7.5016) 92/82 graden. 

Het thermostaathuis is van kunststof en er was al geadviseerd deze niet te strak aan te draaien, daarom was de verrassing groot dat de boutjes erg vast zaten. Na het verwijderen van de oude thermostaat heb ik de nieuwe voorzien van het oude rubber (ook weer op advies) en alles weer gemonteerd. Na het vervangen van de fanswitch heb ik alle slangen weer gemonteerd en het systeem afgevuld. Vervolgens de Westfield een tijdje laten lopen en getest of alles werkte!

Wat me opvalt is dat mijn Westfield heel mooi stationair loopt (zie eerdere blog aanpassingen door Speedon) en mooi oppakt maar eigenlijk helemaal niet klinkt als een "beest". Dat gaan we hopelijk morgen, als het mooi weer is, proberen of het beest wil ontwaken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten