zondag 23 november 2014

Winterstalling tijd voor aanpassingen.

Ik had vorig jaar nog een enorme lijst met aanpassingen, verbeteringen die ik wilde uitvoeren. Maar deze zomer heb ik niets gedaan alleen maar gereden en genoten. Begin mei hebben we met vrienden een 2 daagse tocht door de Ardennen gereden. De toch over alleen maar B-wegen naar Spa was op zich al een mooie rit maar in de Ardennen aangekomen is het echt genieten. Korte snelle bochten, mooie natuur, een aanrader.

De Westfield had slechts een probleempje, starten lukte soms niet. Eerst dacht ik dat de startmotor te warm werd omdat deze dicht naast het uitlaatspruitstuk zit. Bij thuiskomst was het probleem snel duidelijk: een halfvolle accu. Ik dacht dat ik een onderhoudsvrije accu had, maar dat was niet het geval, het vloeistof niveau was gehalveerd. Een nieuwe accu en probleem opgelost. |Dit was een van de eerste dingen die ik dit jaar uitvoerde.
Ik had nog een diffuser liggen, ik vond de onderzijde achterkant van de FW body een beetje kaal. Nu zit de diffuser er op en ziet het er net wat stijlvoller uit. Nog vlug een Westfield sticker met toevoeging geplakt!
De vinyl met foam instaplijsten heb ik vervangen door carbon instaplijsten. Deze beschadigen niet en zien er wat stoerder uit en passen mooi bij de uitlaat!


Een van de zaken die ik maar uitstelde was het "heat-wrappen" van het uitlaatspruitstuk. Ik heb even overwogen om een hitte schild te maken of mijn startmotor in te pakken maar uiteindelijk toch maar besloten om het spruitstuk in te pakken. Stuurstang, lambdasonde en uitlaat verwijderd en daarna het spruitstuk losgemaakt. De eerste les was: draag je werkhandschoenen, wat is dat rotspul, alsof je met glaswol werkt! Eerst de twee middelste pijpen gewikkeld daarna de buitenste waarbij de laatste doorgewikkeld is tot waar het spruitstuk buiten de body valt. De wrap met stalen clips vastgezet! Daarna alles weer gemonteerd!


Een van de minder mooie maar wel praktische dingen was het plaatsen van wind deflectors. Zonder de deurtjes is het rijden nog een veel leukere beleving, met de hand op de (carbon) uitlaat lekker rondrijden, je kan het wegdek bijna aanraken zo laag zit je! Niet echt mooi maar wel top!

En de volgende zaken staan nog op het lijstje:
oil catch tank (la)
expansie tank alu
kofferbak schanieren
remvloeistof vervangen
olie & filter vervangenGeen opmerkingen:

Een reactie posten