zondag 6 december 2015

Half hood (open dakje) van SoftbitsforSevens (UK)
Ik had al meerdere keren gezocht naar een dakje voor mijn Westfield. Her origineel dak van Westfield voor de FW uitvoering is een groot gedrocht en ontsiert de auto. Daarbij wil ik het dakje alleen in noodgevallen gebruiken dus een halfopen dakje, niet te groot en liefst ook een beetje leuk om te zien. Ik heb al enkele keren een meerdaagse trip moeten afbreken omdat er regen dreigde. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een half open dak van SoftbitsforSevens, zij maken dakjes op maat en ook dakjes die geschikt zijn voor de zgn Jap-rolbeugel.

Een ander voordeel is dat zij met een ingestikte "raam-tunnel" werken, het dak wordt hiermee op de raamlijst gezet en vervolgens aan de binnenzijde met een centrale drukker vastgezet en aan de buitenzijde met 2 drukkers aan de zijkant van de raamlijst, dit in tegenstelling van veel andere dakjes waarbij veel drukkers worden gebruikt. Ook de achterzijde van het dak wordt met nylon/velcro band vast gegespt. In plaats van de drukkers heb ik rvs bruggetjes gemonteerd (uit de scheepvaart, jachtbouw) waardoor de straps vastgezet worden. Voordeel is dat indien je het dak niet gebruikt je geen ontsierende drukknop onderdelen ziet.

Het dakje kan eenvoudig opgeborgen worden in de bijbestelde "rol" die aan de rolbeugel op de kofferruimte wordt bevestigd met klittenband!
Een ding blijft lastig: instappen! Ik heb na enkele oefeningen de manier gevonden om in te stappen zonder een hernia op te lopen!


    Geen opmerkingen:

Een reactie posten